joomla-onderhoud onderhoud en updates

Basisonderhoud én extensies

Iedere Joomla website bestaat uit een aantal software componenten: de Joomla basissoftware en de geïnstalleerde software extensies zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates. Een Joomla onderhoudsabonnement zorgt er voor dat al deze componenten van uw website altijd draaien op de meest actuele versies. VTEB Creatives monitord of er updates benodigd zijn en neemt zelf het initiatief tot het uitvoeren van noodzakelijke updates. Voordat een update wordt geïnstalleerd wordt altijd een backup gemaakt van uw website en de bijbehorende database.

Joomla updates en migraties

Er zit een verschil tussen Joomla updates en Joomla upgrades (migraties). Een Joomla update is een aanpassing binnen dezelfde hoofdversie van Joomla, bijvoorbeeld van Joomla versie 3.10.10 naar versie 3.10.11. Een Joomla update past alleen de Joomla bestanden aan en niet de database structuur en inhoud. Een upgrade of migratie naar de nieuwste Joomla basis/core 3.10.x vanuit een eerdere Joomla versie (Joomla 1.0, 1.5, 1.6, 1.7 of 2.5) of naar 4.0 is veel ingrijpender. Het onderhoudsabonnement van VTEB Creatives voorziet alleen in updates. Voor Joomla migraties kunt u een maatwerk-offerte aanvragen.

Tarief Joomla onderhoudsabonnement

  • joomla cms website
  • € 219,-
  • Update Joomla basis/core
  • Update extensies
  • Update plugins
  • Vraagbaak
  • Looptijd 1 jaar
  • Bestel
 

 

 

Wat is er wel/niet inbegrepen in de onderhoudsprijs?

Joomla basis/core

We werken uw website of webshop bij wanneer er een nieuwe versie van de Joomla basis/core cms uitkomt. De werking van uw website wordt daarbij gemonitord zodat wij snel in actie kunnen komen wanneer deze onverhoopt offline raakt. U krijgt altijd bericht indien de basis/core van een update is voorzien, met de volgende tekst: 

Het "VTEB CMS - Powered by joomla!" van uw website is zojuist geupdate. Het betreft een update naar de meest recente versie. U hoeft verder niets te doen en merkt er in principe niets van, behalve dat het CMS weer up-to-date en geoptimaliseerd is en het cijfer van de versie aan de backend gewijzigd is. Tevens zijn alle extensies geupdate naar de meest recente versie.

Extensies en plugins

Het updaten van de extensies zoals componenten en de plugins zijn inbegrepen in het onderhoudsabonnement en vinden veelal gelijktijdig plaats met het update van de Joomla basis/core. Licentiekosten van extensies en plugins worden wel aan u doorbelast (1 op 1, dus geen opslag).

Vraagbaak

Indien u bij het gebruik van uw website vastloopt of bepaalde vragen heeft kunt ons gebruiken als helpdesk (op kantoordagen- en tijden, bij voorkeur per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of desgewenst via 030 657 96 81).

Overige werkzaamheden

Het plaatsen of wijzigen van teksten en afbeeldingen of het installeren van nieuwe extensies vallen niet onder de abonnementskosten. Hiervoor hanteren wij een uurtarief van € 75,-.

Looptijd abonnement

Onze Joomla onderhoudsabonnementen hebben een looptijd van 1 jaar. De kosten worden vooraf gefactureerd. Het abonnement wordt telkens aan het einde van de contractsperiode stilzwijgend verlengd voor nog 1 jaar, tenzij u minimaal één maand voor het einde van de periode het abonnement opzegt. 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
vteb creatives biedt met de optionele installatie van RSFirewall (€ 49,99 per jaar) de mogelijkheid om mogelijke aanvallen en hack pogingen op te vangen. vteb creatives kan echter geen garantie geven op het volledig uitsluiten van beveiligingsrisico's en -problemen. mogelijke benodigde werkzaamheden als gevolg hiervan zijn op basis van nacalculatie.