wordpress-onderhoud onderhoud en updates

Basisonderhoud én extensies

Iedere Wordpress website bestaat uit een aantal software componenten: de Wordpress basissoftware en de geïnstalleerde software extensies zoals plugins, taalbestanden en templates/thema's. Een Wordpress onderhoudsabonnement zorgt er voor dat al deze onderdelen van uw website altijd draaien op de meest actuele versies. VTEB Creatives monitord of er updates benodigd zijn en neemt zelf het initiatief tot het uitvoeren van noodzakelijke updates. Voordat een update wordt geïnstalleerd wordt altijd een backup gemaakt van uw website en de bijbehorende database.

Wordpress updates en migraties

Er zit een verschil tussen Wordpress updates en Wordpress upgrades (migraties). Een Wordpress update is een aanpassing binnen dezelfde hoofdversie van Wordpress, bijvoorbeeld van Wordpress versie 6.1.0 naar versie 6.1.1. Een Wordpress update past alleen de Wordpress bestanden aan en niet de database structuur en inhoud. Een upgrade of migratie naar de nieuwste Wordpress basis/core 6.x vanuit een eerdere Wordpress versie (Wordpress 3.x, 4.x, 5.x, ...) of in de nabije toekomst naar 7.0 is veel ingrijpender. Het onderhoudsabonnement van VTEB Creatives voorziet alleen in updates. Voor Wordpress migraties kunt u een maatwerk-offerte aanvragen.

Tarief Wordpress onderhoudsabonnement

  • wordpress cms website
  • € 219,-
  • Update Wordpress basis/core
  • Update template/thema
  • Update plugins
  • Vraagbaak
  • Looptijd 1 jaar
  • WooCommerce integratie + € 99,-
  • Bestel
 

 

 

Wat is er wel/niet inbegrepen in de onderhoudsprijs?

Wordpress basis/core

We werken uw website of webshop bij wanneer er een nieuwe versie van de Wordpress basis/core cms uitkomt. De werking van uw website wordt daarbij gemonitord zodat wij snel in actie kunnen komen wanneer deze onverhoopt offline raakt. U krijgt altijd bericht indien de basis/core van een update is voorzien, met de volgende tekst: 

Het "VTEB CMS - Powered by Wordpress" van uw website is zojuist geupdate. Het betreft een update naar de meest recente versie. U hoeft verder niets te doen en merkt er in principe niets van, behalve dat het CMS weer up-to-date en geoptimaliseerd is en het cijfer van de versie aan de backend gewijzigd is. Tevens zijn alle extensies geupdate naar de meest recente versie.

Thema/template en plugins

Het updaten van de extensies zoals thema/template en de plugins zijn inbegrepen in het onderhoudsabonnement en vinden veelal gelijktijdig plaats met het update van de Wordpress basis/core. Licentiekosten van thema/template en plugins worden wel aan u doorbelast (1 op 1, dus geen opslag).

Vraagbaak

Indien u bij het gebruik van uw website vastloopt of bepaalde vragen heeft kunt ons gebruiken als helpdesk (op kantoordagen- en tijden, bij voorkeur per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of desgewenst via 030 657 96 81).

Overige werkzaamheden

Het plaatsen of wijzigen van teksten en afbeeldingen of het installeren van nieuwe plugins of thema/template vallen niet onder de abonnementskosten. Hiervoor hanteren wij een uurtarief van € 75,-.

WooCommerce Webshop integratie

Heeft uw website een WooCommerce integratie voor de webshop functionaliteit, dan geldt er een meerprijs van € 99,- per jaar.

Looptijd abonnement

Onze Wordpress onderhoudsabonnementen hebben een looptijd van 1 jaar. De kosten worden vooraf gefactureerd. Het abonnement wordt telkens aan het einde van de contractsperiode stilzwijgend verlengd voor nog 1 jaar, tenzij u minimaal één maand voor het einde van de periode het abonnement opzegt. 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
vteb creatives installeert standaard de standaard (gratis) versie van wordfence security om mogelijke aanvallen en hack pogingen op te vangen. het is ook mogelijk om de uitgebreide (betaalde) versie te installeren. vteb creatives kan echter geen garantie geven op het volledig uitsluiten van beveiligingsrisico's en -problemen. mogelijke benodigde werkzaamheden als gevolg hiervan zijn op basis van nacalculatie.